Kultur

5 corona-nyheder i billeder: Se, hvordan verden klarer virusset

I Vietnam kan du købe en burger, der er formet som et corona-virus.

Foto: Kham/Reuters/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


27 marts, 2020Vi har samlet fem vilde corona-billeder fra hele verden.

EU-parlamentet er tomt

EU er et samarbejde mellem en masse europæiske lande – blandt andre Danmark. Når der skal vedtages nye love i EU, så stemmer politikerne om dem i Europa-parlamentet, eller EU-parlamentet som det også kaldes. I EU-parlamentet sidder der 705 medlemmer, som er valgt ind af befolkningen i de forskellige lande i Europa. Danmark har 14 pladser.

Normalt skal man være til stede i salen for at stemme. Men corona-virusset har gjort, at der for første gang nogensinde blev afholdt en afstemning, hvor folk ikke var til stede. De fik i stedet lov til at stemme hjemmefra.

Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvad siger du til en corona-burger?

Den vietnamesiske kok Hoang Tung er begyndt at lave burgere formet som et corona-virus. Det gør han for at prøve at bekæmpe virusset med humor.

“Vi har en joke om, at hvis man er bange for noget, så skal man spise det. Corona-virusset er derfor ikke lige så skræmmende, når man har spist en burger, der er formet som det. Den tankegang spreder glæde til andre under denne pandemi,” lyder det fra Hoang Tung ifølge Nordjyske.

Indtil videre er 148 personer i Vietnam blevet testet positiv for corona-virus. Ingen i landet er døde af virusset.

Foto: Manan Vatsyayana/AFP/Ritzau Scanpix

Indien holder afstand

Fra den 25. marts har Indien besluttet af lukke landet ned – ligesom vi har gjort i Danmark. Indtil videre vil Indien være lukket de næste 21 dage. Der bor cirka 1,3 milliarder mennesker i Indien. Indtil videre er 482 blevet testet positiv for corona-virusset. Ni er døde. Det skriver Politiken. 

Her er et stadion blevet lavet om til et marked. Der er blevet tegnet streger på jorden, så folk holder afstand til hinanden.

Foto: Stringer/Ritzau Scanpix

I Brasilien kan et foto af dig komme i kirke

I Brasilien kan man ikke komme i kirke på grund af risikoen for at blive smittet med corona-virusset. En stor del af Brasiliens befolkning er katolikker. Den katolske kirke er en del af kristendommen. Katolikkernes over-hoved er paven, som bor i Vatikan-staten i den italienske hovedstad, Rom.

I stedet for at gå i kirke har brasilianerne i byen Curitiba sendt et billede til kirken. Kirken modtog cirka 170.000 billeder. Det skriver mediet Practicaespanol.

På billedet ser vi den katolske præst, Reginaldo Manzotti, holde messe for de mange billeder. Det hele blev sendt live på TV.

Foto: Rodolfo Buhrer/Reuters/Ritzau Scanpix

Alle i Marokko skal blive inde

I Marokko skal alle holde sig indenfor for ikke at blive smittet med corona-virusset. Man må kun gå ud, hvis man skal på arbejde, til lægen eller købe noget vigtigt, for eksempel mad.

På billedet ser nogle marokkanere ud på gaden, hvor myndighederne er i gang med at vise folk væk fra vejen og tilbage til deres hjem. Billedet er fra den marokkanske hovedstad, Rabat.

I Marokko er 175 blevet testet positiv for corona-virus. Fem er døde. Det skriver mediet AA.

Foto: Fadel Senna/AFP/Ritzau Scanpix