Identitet

185 tyske skuespillere springer ud som LGBTQ+personer på forsiden af magasin

Flere tyske skuespillere springer ud som LGBTQ+-personer.

Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix.

Julius Tromholt-Richter


9 februar, 2021En lang række tyske skuespillere stod i fredags frem på forsiden af et tysk magasin, og fortalte, at de er en del af LGBTQ+-miljøet. De kræver forandring i branchen.

I Tyskland kunne man i fredags se 185 tyske skuespillere på forsiden af det tyske magasin Süddeutsche Zeitung Magazin.

Fælles for alle skuespillerne er, at de er en del af LGBTQ+-miljøet. Blandt de mange skuespillere er der blandt andre homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede.

Og de valgte at springe ud på forsiden af avisen. Under hashtagget #ActOut og overskriften ”Vi er her allerede”, står skuespillerne altså frem, og fortæller, hvem de er.

Og de kræver forandring i branchen.

Se forsiden her:

Hvad kæmper de for?

De kræver, at LGBTQ+-personer skal være mere synlige i tyske film, tv-serier og på teatre rundt omkring i landet.

Der skal være flere roller til dem. Og der skal laves flere historier, som handler om LGBTQ+-personer.

Flere fortæller til avisen, at de har følt sig presset af deres agenter, instruktører og producere til ikke at stå frem og fortælle, at de er en del af LGBTQ+-miljøet. For så ville de muligvis ikke blive tilbudt heteroseksuelle roller. En af dem er Emma Bading, som spillede hovedrollen i filmen Play, som blandt andet var nomineret til en Emmy.

”Jeg ville tage til en prisuddeling og gå på den røde løber med kvinden, jeg elsker, men det blev jeg kraftigt anbefalet ikke at gøre, fordi det ville ødelægge min karriere,” siger hun. Det skriver DR.

De 185 skuespillere har også skrevet et manifest. Det er en tekst, hvor man forklarer sine synspunkter og mål indenfor et bestemt område.

Her skriver de blandt andet, at der er for mange hvide, heteroseksuelle mænd i den tyske filmverden.

Flere i Tyskland støtter op om de 185 skuespillere. Blandt andre den berømte tyske filmfestival, Berlinalen. Det skriver den på Twitter.

“Vi støtter fuldt ud deres mere inkluderende og mangfoldige vision for branchen”, skriver den.

Har andre gjort noget lignende?

Ja. Flere steder i verden har skuespillere de seneste år forsøgt at gøre noget, for at flere forskellige typer af mennesker bliver repræsenteret på film, teatre og i tv-serier.

Blandt andet i USA. Hvis man vil vinde den mest berømte filmpris i verden, en Oscar, så er det i fremtiden ikke nok, at filmen er god.

Filmen skal nemlig også have minoriteter med i filmen – eller bag kameraet. Det kan være handicappede, sorte, asiater, homoseksuelle og så videre. Ellers kan filmen ikke vinde.

De nye regler gælder fra 2024. Læs mere om dem her.

I Storbritannien indførte British Film Institute i 2014 en række nye regler. Hvis man vil have økonomisk støtte til sin film, så skal man opfylde en række krav om diversitet. De regler blev indført for at få flere farvede, LGBTQ+-personer, handicappede og andre minoriteter repræsenteret på film og tv. Det skriver British Film Institute.

LÆS OGSÅ: Hvor mange mænd og kvinder er der på danske filmset? Nu skal de tælles.
© Copyright - seismo 2019