Kultur

Tessa vandt pris til internationalt show

Rapperen Tessa vandt flot pris til MTV-show, hvor der var fokus på LGBT+-personer.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mathilde Johannesen


17 november, 2021



Den danske rapper Tessa vandt prisen ’Bedste nordiske kunstner’ til det internationale show MTV EMA.

Du kender nok den danske rapper Tessa? Hendes sange har ramt de danske hitlister i et par år nu.

Måske har du også analyseret nogle af hendes tekster, når du har dansk i skolen? Teksterne er i hvert fald proppet med slang, metaforer og en masse rim. Derfor bruger en del dansklærere hende i undervisningen.

Men Tessa er ikke kun populær inden for de danske grænser. Hun har nemlig lige vundet prisen ’Bedste nordiske kunstner’ til det internationale show MTV EMA, som blev holdt i Ungarn. Her uddelte MTV en række europæiske musikpriser, og Tessa endte altså med at tage en flot pris med hjem. Det skriver DR.

Skarp konkurrence

Tessa havde ellers skarp konkurrence fra en række andre store nordiske kunstnere. Drew Sycamore, Zara Larsson, Swedish House Mafia og norske Sigrid var også nomineret i kategorien, men Tessa endte med prisen.

Det er især flot, fordi det faktisk er hele 20 år siden, at en dansk kunstner sidst vandt prisen. Dengang var det danske Safri Duo, som kunne glæde sig over titlen som bedste nordiske kunstner. Det skriver Gaffa.

Og Tessa er da også rigtig glad for prisen. En masse fans har nemlig stemt på hende, og det har gjort, at hun kunne løbe med sejren fra blandt andet den ret populære svenske dj-gruppe Swedish House Mafia.

”Jeg var den mindste fisk i den kategori, og jeg rapper endda på dansk. Så jeg regnede overhovedet ikke med at få prisen. Det beviser bare, hvad fanpleje og musikkvalitet gør”, siger Tessa til DR.

Show med fokus på LGBT+

Det store show i Ungarn var dog ikke kun musik og dans. Et stort tema var også LGBT+, da showet blev holdt under mottoet ”Musik for alle”.

LGBT+ står for “Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender”. Det lille plus til sidst betyder, at betegnelsen også dækker over andre grupper.

Mange af musikerne sendte derfor en masse varme ord mod dem, som er LGBT+-personer. Ungarn er nemlig et land, hvor det især er svært at være LGBT+-person. Landets premierminister Viktor Orbán kan for eksempel ikke acceptere homoseksualitet eller transpersoner.

I juni lavede han og et flertal i parlamentet derfor en lov om, at ungarske skoler og tv-stationer ikke må fortælle unge om hverken homoseksualitet eller transpersoner.

Loven er blevet kritiseret meget af EU, fordi man mener, at den er diskriminerende.

MTV overvejede også at rykke showet til et andet land. Men da man for to år siden besluttede, at showet skulle holdes i Ungarn, havde Victor Orbán endnu ikke lavet den omstridte lov.

MTV har derfor talt med en del LGBT+-personer i blandt andet Ungarn, og de syntes, at showet stadig skulle afholdes i landet. Derfor blev prisfesten aldrig rykket. Det skriver DR.

Og hvem ved – måske sad Victor Orbán derhjemme og så det store show? I så fald oplevede han, hvordan der blev sendt en masse kærlighed og stærke ord afsted til LGBT+-personer i hele verden.  

LÆS OGSÅ: Antallet af hadforbrydelser er steget