Politik

Venstres Ungdom får første kvindelige formand

Maria Ladegård ved Christiansborg.

Foto: VU.dk

Peter Hermann


23 september, 2021Maria Ladegård er ny formand for Venstres Ungdom, og hun er klar til kamp, fortæller hun.

Følger du med i ungdomspolitik og synes du, der trænger til flere kvinder, så læs med her.

Blå bog

Maria Ladegaard er 26 år gammel og kommer oprindeligt fra Hørsholm i Nordsjælland. Hun er student fra Nærum Gymnasium og er ved at uddanne sig til folkeskolelærer fra Københavns Professionshøjskole. Hun har været medlem af Venstres Ungdom siden 2010, og forinden formandsposten varetaget forskellige poster på nationalt niveau.

Maria har desuden erfaring fra jobs hos Dansk Ungdoms Fællesråd(DUF) og for Venstre på Christiansborg.

Kilde: Ritzau

I weekenden afholdte Venstres Ungdom landsmøde, hvor de valgte ny landsformand. Det blev Maria Ladegård, der bliver første kvinde på posten nogensinde. Det skriver Ritzau.

Maria Ladegård har været medlem af Venstres Ungdom siden 2010. Til dagligt læser hun til lærer på Campus Carlsberg.

Maria Ladegård bliver valgt op til en travl periode med udsigt til både skolevalg og snart også kommunal- og regionalvalg. For hende er det den perfekte mulighed for at kæmpe for liberal politik:

”Vi er så klar! Med mere end 50 seje VU-kandidater, glæder vi os til at kæmpe for et mere liberalt Danmark, og med opadgående meningsmålinger for Venstre, kan det kun blive godt. Vi tror på, at der er brug for unge liberale i alle landet byråd – det synes vi, de alle sammen har fortjent,” siger hun til Ritzau.

Maria Ladegård vil især kæmpe for uddannelsespolitikken, hvor hun synes unge i alt for høj grad møder et bureaukratisk system:

”Jeg vil kæmpe for mere frihed til ungdomsuddannelserne. I dag tænker vi alt for Socialdemokratisk. Jeg tror på, at uddannelsesintuitionerne er dem, der bedst ved, hvordan man bruger pengene,” fortæller hun til Seismo.

LÆS OGSÅ: Gry Jexen: “Kvinder skal være mere synlige i Danmarks historie”