Kultur

Sydkoreansk band vinder prisen “Årets kunstner” til stor prisuddeling

I år er 49. gang, der bliver holdt American Music Award.

Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


23 november, 2021I søndags blev der afholdt American Music Awards i Los Angeles. Selvom showet er amerikansk, så endte den helt store vinder med at være det sydkoreanske band BTS.

I Microsoft Teather i Los Angeles kunne Cardi B i søndags byde velkommen til årets American Music Award. Rapperen var nemlig vært for den store amerikanske awardfest, der hylder musikbranchen.

Men selvom festen er et amerikanske arrangement, var det alligevel det sydkoreanske boyband BTS, som løb med prisen “Årets kunstner”. Sådan skriver CNN.

Fint selskab

Vindere af American Music Awards

Nogle af årets vindere var:

  • Olivia Rodrigo vandt ”Årets nye navn”.
  • Lil Nas vandt ”Årets musikvideo” for “Montero (Call me by your name)”.
  • Taylor Swift vandt “Bedste popalbum” for “Evermore”.
  • Marshmello vandt ”Bedste dance/elektronisk kunstner”.

Kilde: Billboard

Tidligere er prisen som årets kunstner gået til navne som U2, Chris Brown, Madonna og Taylor Swift. Sidstnævnte har vundet prisen hele seks gange.

Det er altså et fint selskab, som K-pop bandet er kommet i. Samtidig er det noget, som de også selv er meget stolte af.

”Vi er bare et lille boyband fra Korea, som blev forenet af kærligheden til musik. Det eneste, vi ønsker, er at sprede god stemning.” Sådan siger BTS-sanger Kim Nam-joon ifølge Politiken. Kim Nam-joon går også under kunstnernavnet RM.

I nogle år har vi nu talt om fænomenet K-pop, og i følge Signe Lilja er det her endnu et tegn på, at K-pop er kommet for at blive. Signe Lilja har en kandidat i moderne kultur fra Københavns Universitet og har speciale i koreansk popkultur.

”Det er USA, der dikterer verdenskulturen, så når BTS vinder “Årets kunstner”, er det virkelig en markering. Når BTS bliver anerkendt i USA, viser det virkelig, at de er here to stay.” Sådan siger Signe Lilja til DR.

Du kan læse mere om K-pop her.

BTS står for Beyond the Scene. Gruppen består af de syv medlemmer Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V og Jungkook.

Udover prisen som ”Årets Kunstner” kunne gruppen også tage priserne for ”Bedste popduo eller gruppe” og ”Bedste popsang” med hjem.

BTS optrådte også til årets show. Her spillede de deres nye single “My Universe”, som er lavet sammen med det britiske band Coldplay. Du kan se hele deres optræden her.

LÆS OGSÅ: Kinesisk tennisspiller forsvandt, men nu er der livstegn