Politik

Sommer og høj musik: Flere klager over larm fra soundbokse

Mange unge er ude for at nyde det gode vejr.

Foto: Kelsey Chance/Unsplash.

Julius Tromholt-Richter


22 juni, 2021De unge skal skrue ned for musikken på soundboksen. Men folk, der bor i byen, skal også forvente larm, fortæller politiet.

Sommerferien er lige rundt om hjørnet. Vejret er godt. Det går godt med smitten i samfundet. Og flere og flere unge mødes for at holde fest. Og for at høre høj musik på deres soundbokse.

Men det er ikke alle, der synes, at det er fedt at høre høj musik hele natten. Det er for eksempel ikke så fedt, hvis du ligger i din lejlighed og prøver at sove.

Derfor modtager politiet rigtig mange klager fra folk, som brokker sig over den høje musik.

I sidste weekend blev politiet kaldt ud til larm fra høj musik 523 gange i København, Østjylland og på Fyn. Nu vil politiet gøre en større indsats i kampen mod anlæg som soundbokse. Det skriver DR.

Hvad vil de gøre?

De unge vil gerne have lov til at hygge sig og høre musik. Men folk i huse og lejligheder gider ikke høre på høj musik hele natten. Men hvad er reglerne egentlig?

I hele Danmark vil politiet nu gøre mere for, at sørge for mindre larm ved havne, i parker og andre områder, hvor man typisk mødes til fest. Politiet har blandt andet mulighed for at give dig en bøde på 1.000 kroner. De har også mulighed for at tage din soundboks.

I Aarhus Kommune har man netop besluttet, at man ikke må høre musik i de populære grønne områder fra klokken 20.00 om aftenen til klokken 10.00 om morgenen.

De unge skal blive bedre til at tænke over, hvor meget de larmer. Men hvis man bor inde i byen, må man også forvente lidt larm. Det fortæller Peter Dahl fra Københavns Politi til DR.

”Vi skal have skabt en forståelse for, at der altså er naboer, der skal være der, men vi skal måske også have skabt en forståelse for, at hvis man bor ved en havnekaj – der i øvrigt er bygget om, så den er skabt til at ligge og tage sol og bade fra – så er det nok også en del af det at bo der,” siger han.

Det er da heller ikke fordi, at der nu bliver uddelt vildt mange bøder. I sidste weekend blev der uddelt to bøder i København og en enkelt på Fyn. Ét lydanlæg blev konfiskeret i Østjylland.

LÆS OGSÅ: Study drugs fra nettet: “Man ved ikke, hvad man får”