Kultur

Roskilde Festival laver koncerter til sommer: Sådan fungerer Summer Days

Roskilde festival måtte aflyse i 2020 og 2021 på grund af corona.

Foto: Joey Thompson/ Unsplash

Marie Byriel-Thygesen


2 juni, 2021Selvom der ikke blev nogen Roskilde Festival denne sommer, har festivalen nu fået en ny idé. Det bliver alligevel muligt at komme til koncert på den samme græsplæne.

Det er ved at blive sommer, og havde det ikke været for corona, så var det snart tid til festival. Men sådan blev det ikke. De fleste festivaler måtte desværre aflyse, fordi der ikke må være for mange mennesker samlet.

Men nu har Danmarks største festival fået en idé, så vi alligevel kan komme til koncert på græsplænen med god afstand. Summer Days hedder arrangementerne. De skal foregå over otte dage i juni og juli.

Flere af koncerterne er allerede udsolgt, skriver DR.

Hvad er Summer Days?

Summer Days er en række arrangementer, som Roskilde Festival står bag. Det kommer til at foregå 24. – 27. juni og 1. – 4. juli samme sted, som Roskilde Festival plejer at foregå.

Der kommer til at være koncerter, men også events med kunst, litteratur og aktivisme.

27 danske kunstnere står klar til at spille på scenen Gloria. Blandt andre Branco, Suspekt, Joyce, Iceage, Tessa og mange flere. Du kan læse programmet her.

Hvordan kommer det til at foregå?

Der plejer at være 130.000 gæster til Roskilde Festival. I stedet vil man nu samle først 800 og senere 1.000 mennesker på festivalpladsen til koncerter. Koncerterne bliver opdelt i sektioner, så der bliver holdt god afstand. I juni må der højst være 200 mennesker i hver sektion. I juli bliver tallet sat op til 500.

Der bliver ingen camping, og efter klokken 22.00 kan man ikke købe mere alkohol.

Man kan ikke købe billet til alle dagene, som man plejer på Roskilde Festival. I stedet skal man købe til de enkelte arrangementer. Billetter koster mellem 425-495 kroner.

Man skal have et gyldigt coronapas for at få adgang til Summer Days.

LÆS OGSÅ: Festivalerne aflyser: “Vi ses i 2022”