Kultur

Flere tilmelder sig førstehjælp, efter Christian Eriksen faldt om

Som hjerteløber løber man efter den nærmeste hjertestarter, når nogen nær én får hjertestop.

Foto: Pexels/Rodnae Productions.

Marie Byriel-Thygesen


16 juni, 2021Efter at have set Christian Eriksen få hjertemassage for åben skærm, er danskerne blevet mindet om, hvor vigtigt det er at kunne udøve førstehjælp. Det har fået flere til at tilmelde sig kurser med førstehjælp.

Hele Danmark så med i lørdags, da landsholdets stjernespiller Christian Eriksen pludselig faldt om på banen, da Danmark spillede kamp mod Finland. Det var uhyggelige billeder. Og vi holdt vejret sammen, indtil beskeden kom, om at han heldigvis var vågen og havde det godt.

Mange danskere var vidne til, hvordan han fik behandling, som har reddet hans liv. Det har fået flere til at interessere sig for førstehjælp. Det viser antallet af tilmeldte til førstehjælpskurser i hvert fald, skriver DR.

Hvad har folk tilmeldt sig?

Interessen for førstehjælp er steget voldsomt, efter Christian Eriksen faldt om i lørdags. Her fik han hjertemassage, som reddede hans liv.

Det har fået danskerne til at tænke over, om de er i stand til at hjælpe i sådan en situation.

Det kan man se på antallet af tilmeldte til både førstehjælpskurser og som hjerteløbere. En hjerteløber er en person, som får besked, hvis nogen i nærheden får et hjertestop. Så kan de løbe efter den nærmeste hjertestarter og udføre førstehjælp. Syv gange så mange som normalt har meldt sig til at være hjerteløbere, skriver Avisendanmark.

Derudover er der mange flere besøgende på Hjerteforeningens hjemmeside. Fem gange så mange besøgende som normalt. Det er en forening, som arbejder for at forebygge hjertesygdomme. Her kan man læse og se videoer om førstehjælp.

22 procent flere har tilmeldt sig et kursus i hjerteredning, siden fodboldstjernen faldt om, hvis man sammenligner med weekenden før.

Her kan du se, hvordan det er, at være hjerteløber:

Hvad er en hjertestarter?

En hjertestarter er en maskine, som man kan transportere hen til en person, som har fået et hjertestop. Den kan hjælpe hjertet til at pumpe igen ved at give elektriske stød på personens bryst.

I Danmark findes der 20.703 hjertestartere rundt i landet, og de kan hænge i supermarkeder, på kontorer og i gaderne.

113.785 personer i Danmark har tilmeldt sig som hjerteløbere. De er altså klar til at smide alt, hvad de har i hænderne og rykke ud, hvis der er mistanke om, at en person i nærheden har fået hjertestop.

Du kan se her, hvor din nærmeste hjertestarter er.

LÆS OGSÅ: Pas på i TikTok-feeded: Ubehagelige billeder af Christian Eriksen