Politik

Elever på efter-skoler må gerne blive

Der findes 241 efterskoler i Danmark.

Foto: Element5 Digital/Unsplash.

Julius Tromholt-Richter


8 december, 2020Elever fra 5. klasse og opefter skal sendes hjem i 38 kommuner i Danmark. Men eleverne på efterskolerne må gerne blive.

I går mandag kunne statsminister Mette Frederiksen fortælle, at alle elever fra 5. klasse og opefter skal sendes hjem flere steder i landet. De skal i stedet have digital undervisning resten af året.

Det gælder for eleverne i 38 kommuner. Blandt andre i Aarhus, Odense og i området omkring København. Alt for mange er nemlig smittet med corona-virus i Danmark. Læs mere om det her.

Men hvad med eleverne på de efterskoler, som ligger i en af de 38 kommuner?

På en efterskole er eleverne 14-18 år. Og så bor man på skolen. Det vil sige, at du spiser og sover på skolen. Hvis man har lyst, kan man tage hjem i weekenden.

Nu har vi fået svaret. Eleverne på efterskolerne må gerne blive – også selvom skolen ligger i en af de 38 kommuner, hvor de ældste elever skal sendes hjem. Det siger Børne- og Undervisningsministeriet. Det skriver TV 2.

Formand: Eleverne bør blive på skolen

Det vil være fornuftigt, hvis eleverne bliver på efterskolerne, indtil jule-ferien begynder. På den måde risikerer man ikke, at eleverne tager corona med hjem og spreder sygdommen. Det forklarer Torben Vind Rasmussen til DR. Han er formand for efterskoleforeningen.

”Vi anbefaler vores elever, at de bliver på skolen indtil jul. Men det er kun en anbefaling baseret på almindelig sund fornuft,” siger han.

Selvom eleverne gerne må blive, så må der ikke starte nye elever over julen. For eksempel på et kursus.

Har haft det svært under corona-krisen

Efterskolerne har haft det hårdt under corona-krisen.

Ligesom alle andre skoler har eleverne på efterskolerne været sendt hjem i lange perioder.

Blandt andet blev over 100 grønlandske elever sendt tilbage til Grønland i marts. Læs mere om det her.

Men mens folke-skolerne får penge af staten, så lever efterskolerne af de penge, som elevernes forældre betaler for, at børnene kan gå på skolen.

Og når der ikke er elever, så tjener de ingen penge. Derfor har de blandt andet fået hjælp fra staten, så de kan overleve. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Se videoerne: Nye sjove film skal få unge til at huske corona-reglerne.