Politik

Corona: Smitten stiger, og det gør statsministeren urolig

Smitten stiger lige nu, og det gør statsministeren urolig.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mathilde Johannesen


8 november, 2021Smitten stiger lige nu, og det gør statsministeren urolig. Hun har derfor skrevet på Facebook, at vi godt kan forvente, at der kommer tiltag, som skal stoppe smitten.

I den seneste tid er flere og flere danskere blevet smittet med corona. I går søndag var 2.416 personer testet positiv for corona. Det var fjerde dag i træk, at mere end 2.000 mennesker blev testet positiv for sygdommen.

Samtidig stiger antallet af indlagte med corona. 282 mennesker ligger lige nu på hospitalet, fordi de har fået corona. Det er det højeste antal indlagte siden midten af februar i år. Det skriver TV2.

Og disse tal gør altså vores statsminister, Mette Frederiksen, bekymret. Derfor er hun hoppet over på Facebook, hvor hun har skrevet en opdatering til os alle.

”Kære alle. Regeringen følger udviklingen i coronasmitte med stigende alvor og bekymring. En kraftig opfordring, hvis du ikke er blevet vaccineret: book en tid nu. Sygdommen begynder igen at få mere alvorlig betydning for vores samfund og sundhedsvæsen. Derfor forventer jeg også, at det bliver nødvendigt med initiativer, der kan bryde smittekæder. Så smitten holdes nede”.

Du kan læse hele Mette Frederiksens opdatering på Facebook her.  

Skal vi have coronapas igen?

Det er altså vigtigt, at vi får stoppet smitten, og derfor skal vi have brudt smittekæderne. Mette Frederiksen skriver om nogle initiativer, som skal hjælpe til det, men hun fortæller ikke, hvad de skal gå ud på.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har dog en idé. Han vil gerne have, at vi igen skal vise coronapas, hvis vi for eksempel skal på bar eller i biografen.

”Ud fra vores sundhedsfaglige vurdering ville en genindførsel af coronapasset være et effektivt redskab til at bryde smittekæder, samtidig med at vi kan holde samfundet åbent”, siger Søren Brostrøm ifølge DR.

Samtidig vil Søren Brostrøm gerne have, at de unge lader sig vaccinere mod corona. I de seneste måneder er det nemlig gået langsomt med at få vaccineret denne gruppe.

Hvad med kommunalvalget og corona?

Kommunalvalget er lige om lidt, og når vi skal stemme, kommer vi til at samles mange mennesker på et sted. Det ved vi ikke er smart, når smitten er stor.

Derfor har Kommunernes Landsforening sagt til danskerne, at det er en god idé at brevstemme, hvis man har mulighed for det. Det skriver DR.

Når man brevstemmer, kan man nemlig allerede gør det nu og helt frem til den 12. november klokken 16. Så kan man for eksempel møde op på det lokale bibliotek for at sætte sit kryds.

På den måde samles vi ikke alle sammen den 16. november for at stemme. I stedet sætter vi vores kryds på forskellige dage op til valget, og det gør, at vi bliver spredt ud over flere dage og ikke samles på én dag.

Hvis man dog gerne vil møde op og stemme den 16. november, har kommunerne sagt, at sikkerheden vil være i orden. Der vil nemlig være masser af sprit og mundbind på stederne, hvor man kan stemme. Det skriver TV2.

Corona er altså igen et emne, som der bliver talt en del om. Smitten stiger, og derfor mener statsministeren, at der snart skal handles.

LÆS OGSÅ: Kæmpe skoleforsøg: Danske elever skal måle luften på deres skole