Online

Corona-krisen har gjort flere danskere til gamere

Det er særligt kvinder i alderen 25-34 år, som er begyndt at spille på konsol.

Foto: Teddy Guerrier/Unsplash.

Julius Tromholt-Richter


29 oktober, 2020Flere danskere er begyndt at spille konsol under corona-krisen. Det viser tal fra Danmarks statistik.

Hvad skal man lave, når der er corona-krise?

Vi kan ikke være sammen med en masse venner. Man må heller ikke holde en stor fest. Men man kan sidde derhjemme og game.

Og det har rigtig mange danskere valgt at gøre. Det er særligt konsoller som PlayStation, Xbox og Nintendo, som danskerne har hevet frem under krisen.

370.000 danskere svarer nemlig, at de oftest spiller konsol, når de gamer. Det er en stigning på 32 procent, når man sammenligner med den samme periode sidste år. Det skriver Danmarks Statistik i en presse-meddelelse.

Hvad med computer, tablets og mobilen?

Under corona-krisen er der kommet 60.000 flere gamere i Danmark. Det er en stigning på cirka to procent. Men faktisk er der nu færre, som foretrækker computer og tablets i forhold til samme periode sidste år. Det forklarer Agnes Tassy, som er chefkonsulent i Danmarks Statistik,

”Danskernes spille-vaner har ændret sig efter Covid-19. Vi ser markant flere, hvis primære indgang til gaming er deres spille-konsol. Samtidig ser vi færre, som oftest spiller på tablets og andre enheder, samt en smule færre, hvis primære indgang til gaming er computeren.”

Det betyder dog ikke, at computeren ikke er populær. Cirka 700.000 spiller oftest på computer. Det er næsten dobbelt så mange, som oftest spiller på konsol.

Det mest populære sted at game er dog på mobilen. Over en million foretrækker at spille spil på mobilen.

Hvem spiller konsol?

Den store stigning i antallet af konsol-spillere skal findes hos kvinderne. 10 procent af kvinderne i alderen 25-34 år svarer, at de oftest spiller konsol. Det er fem gange så mange, som i samme periode sidste år.

Det er dog stadig de unge mænd, som spiller klart mest konsol. Blandt de 16-24-årige foretrækker cirka 30 procent at spille på konsol. Når de bliver lidt ældre, så falder interessen. Når de bliver mellem 25-34 år, så foretrækker cirka 19 procent at spille på konsol.

LÆS OGSÅ: Tre tech-nyheder: Disney, PlayStation og Xbox.