Kultur

Batmans sidekick, Robin, springer ud som biseksuel

Der har længe været spekulationer om Robins seksualitet, og nu gør DC Comics det officielt. Han er biseksuel.

Foto: DC Comics

Sesilie Christophersen


13 august, 2021Robin går på date med en mand i den nye udgave af Batman-tegneserien.

Hvis man er fan af Batman og Robin, så ved man, at der længe har været rygter og spekulationer om, hvorvidt de to superhelte egentlig er kærester. De bor nemlig sammen i Batmans kæmpe villa, Wayne Manor, i den opdigtede storby Gotham City.

Længe har folkene hos DC Comics, som står bag tegneserierne, ladet det spørgsmål stå ubesvaret hen. Men nu sker der lidt på den front.

I den nye udgave af tegneserien Batman: Urban Legends springer Robin nemlig ud som biseksuel. Det skriver en lang række internationale medier blandt andet Huffington Post. Robin hedder egentlig Tim Drake i serien, når han ikke er i Robin-kostume.

Det sker på allersidste side af tegneserien, hvor Robin besøger sin ven Bernard, efter han har reddet ham fra at blive kidnappet. Bernard spørger, om Robin vil på date med ham. Og her svarer Robin: “Ja …ja, det tror jeg gerne, jeg vil.”

Hvis man vil vide, hvad der så sker, skal man læse med i næste udgave af “Batman: Urban Legends”, som udkommer til december.

Noget af en cliffhanger, må man sige.

Stor glæde på internettet

Det er ikke første gang, at en superhelt er sprunget ud som en del af LGBTQ+-miljøet. Men det har alligevel taget internettet med storm.

Mange brugere på Twitter fejrer nyheden. Her er nogle af dem:

En bruger siger:

“At Tim Drake endelig springer ud, er så inspirerende. DC ønskede aldrig en queer Robin, men efter årelange kampagner fra fans er det endelig sket. En stor tak til Meghan Fitzmartin, Belén Ortega og Alejandro Sánchez for at gøre dette øjeblik så smukt.”

En anden bruger siger:

“Har det rigtig godt med det her 🙂 Tillykke til alle os lgbt+ tim fans i disse glade tider.”

En tredje bruger skriver:

“Tim Drake er biseksuel, og det er canon, folkens!”

Positiv udvikling

Mads Bluhm er tegneserieekspert og vært på programmet Vild med tegneserier, som kan ses på YouTube og Facebook. Han mener, at det er enormt positivt, at Robin springer ud som biseksuel.

“Det er ikke den originale Robin, som springer ud som biseksuel. Det er Tim Drake, som er den tredje Robin i rækken. Men det har stadig en kæmpe betydning. Jeg ser det som en naturlig udvikling af den identitetspolitik, som fylder rigtig meget i de her år i mediedebatten,” siger han til DR.

Han forklarer, at tegneseriebranchen altid har været rigtig god til at gribe tendenser i tiden. Derfor er Robin langt fra den eneste superhelt, som er sprunget ud de seneste år.

Han nævner, at både Valkyrie, Loki, Deadpool og Wonder Woman alle er medlem af LGBTQ+-familien.

Læs også: 185 tyske skuespillere springer ud som LGBTQ+personer på forsiden af magasin