Kultur

5.000 deltog i koncert: Det spredte ikke smitte

Smittespredningen var minimal til koncert i Spanien.

Foto: Shutterstock

Sesilie Christophersen


29 april, 2021



En prøvekoncert i Spanien gik godt. Næsten ingen blev smittet med corona. Men om det kommer danske festivaler til gode er stadig usikkert.

Hvis du også savner at stå og hoppe og danse sammen med andre mennesker til en stor koncert, så er der gode nyheder.

I Spanien har en gruppe forskere nemlig lavet et forsøg for at finde ud af, om man kan holde koncerter uden at sprede smitte med corona. For at undersøge det, holdte de en koncert med 5.000 gæster i marts 2021.

Efterfølgende undersøgte de alle 5.000 gæster for at se, om de var blevet smittet med corona. Det var seks af dem. Men det svarede til det normale niveau af smitte i Spanien i marts. Så forskerne konkluderer, at koncerten ikke har spredt smitte. Det skriver TV2.

Faktisk mener forskerne, at kun to af de smittede blev smittet til selve koncerten. De sidste fire blev højst sandsynligt smittet et andet sted.

“Dataene er meget positive,” siger Josep Maria Llibre, som har været med til at lave forsøget, til den spanske avis El Diario.

Her kan du se, hvordan det så ud til koncerten med bandet Love of Lesbian.

https://twitter.com/Catinformacio/status/1375908723810504712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1375908723810504712%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnyheder.tv2.dk%2Fudland%2F2021-04-27-5000-deltog-i-proevekoncert-nu-ved-forskerne-om-der-skete-smittespredning

Danske festivalers skæbne er usikker

Om forsøget i Spanien kommer til at betyde noget for de danske festivaler, er stadig usikkert. De danske politikere har nemlig ikke meldt noget ud om sommerens festivaler endnu.

Af samme årsag har en samlet gruppe af festivaler inklusiv Roskilde Festival, Heartland, Northside og Tinderbox bedt politikerne om at komme med en afklaring på, om de kan holde mindre udgaver af deres festivaler, eller om de helt skal aflyse. Det skriver Politiken.

Mange af festivalerne melder ud, at de indtil videre er aflyste, men indtil politikerne kommer med en melding, kan de ikke aflyse officielt. Der skal nemlig være taget en politisk beslutning om, at festivaler skal aflyses, før de kan få økonomisk kompensation. Det betyder, at de kan få nogle penge af staten, fordi de ikke kan holde festivalen.

“Der er jo ingen, der kommer til at arrangere noget hen over sommeren, med mindre man har en fuldstændig krystalklar ramme at arrangere i. Alt andet vil være tåbeligt,” siger Brian Nielsen. Han er direktør for DTD Group, der ejer musikfestivalerne NorthSide i Aarhus og Tinderbox i Odense.

LÆS OGSÅ: Nu er vaccinepasset på vej – betyder det rejser og festivaler?